De heer M. de Lussanet

De heer M. de Lussanet
De heer M. de Lussanet

Ik koos makelaardij Van Diest vanwege de constatering dat zij met hun degelijkheid, ervaring en securiteit het best opereerden in het duurdere segment van de woningmarkt in Ermelo e.o. 

Dhr. van Diest plande heel praktisch een tijdschema alvorens de verkoop op Funda te zetten en de 1e advertentie te plaatsen. Mw. Van Diest gaf veel praktische tips zodat we flink aan de slag moesten met opruimen en anders indelen. Ook rondom huis in de tuin. Het splitsen van de buiten- en binnenfotosessie beviel me goed, omdat alles ineens op mijn 75-plusleeftijd teveel inspanning zou vergen om fotoklaar te maken.

De brochure is grondig professioneel aangepakt; de advertenties en de Funda presentatie waren hiervan een afgeleide.  De tekst hebben we samen met Betty van Dodewaard aangescherpt.  Medio 2016 heb ik voorgesteld de 1e foto op Funda en in de etalage te wijzigen om dit "vers" te houden. 

Het uitbreiden van Funda naar Utrecht en Noord Holland in sept 2016 leverde heel veel extra kijkers op, maar met geen enkele bezichtiging als resultaat.  Dat viel me eigenlijk tegen. De meeste bezichtigingen kwamen van mensen uit de regio  m.u.v. twee bezichtigingen tijdens het Open Huis in apr 2016. 

Uiteindelijk is binnen 11 maanden het huis verkocht. Gelet op de duurdere prijsklasse, maar ook de aantrekkende huizenmarkt, lijkt me dit een redelijk resultaat. 

Betty van Dodewaard heeft het gehele bezichtigingsproces duidelijk en heel goed aangepakt en me ook extra adviezen gegeven om het grote huis nog beter toonbaar te maken voor de bezichtigers . Een wat ruimere voorbereidingstijd voorafgaand aan een bezichtiging heb ik als heel prettig ervaren. Hulde aan allen, inclusief de fotograaf en het kantoorpersoneel.